אוכלוסיית ישראל צפויה להגיע לכ-15 מיליון תושבים עד לשנת 2048. צרכי הדיור ילכו ויגדלו בהתאמה ויעלו לכ-67,000 יחידות דיור לשנה בין השנים 2036-2040. כיום, משך הבניה הממוצע של יחידת דיור עומד על 26 חודשים וכושר היצור הכללי הוא כ-50,000 יחידות דיור לשנה, כלומר פער של 17,000 יחידות דיור לכל הפחות.

בנוסף לגידול המספרי, ההרכב של אוכלוסיית ישראל עתיד להשתנות והגידול העיקרי באחוזים יהיה באוכלוסייה המבוגרת (מעל גיל 65) ובאוכלוסיית הקשישים (מעל גיל 85), זאת לצד שינויים צפויים בהרכבי משק הבית. לצד אלה קיים מחסור חמור בכוח אדם מתאים לעבודות בנייה באתר, הביקוש לפועלים זרים הולך וגדל ומביא עימו סיכון מקצועי וכלכלי.

העלייה המתמדת בשיעור הביקוש ליחידות הדיור בנוסף לשינוי בהרכב אוכלוסיית ישראל יביא בנוסף לעליה בביקוש למעטפת השירותים הציבורים לאזרח לרבות מעונות, מוסדות חינוך, מיטות אישפוז בבתי חולים, בתי אבות ואוניברסיטאות. 

ענף הבניה חייב להתייעל כדי לצמצם את הפער ההולך וגדל בין הצרכים והביקוש לבין כושר היצור, האמצעי המוכח לייעול הבנייה הינו תיעוש – טכנולוגיה המבוססת על בניה לגובה באמצעות יחידות מודולריות תלת ממדיות מוגמרות במפעל, או בקיצור – בניה מודולרית. לבניה מודולרית יש סיכוי רב להגביר את כושר היצור לבנייני מגורים מסוגים שונים ולתת מענה איכותי, בטיחותי, ירוק ומהיר. 

יתרונותיה של הבניה המודולרית רבים ומתבססים על ניסיון רב ביישום של בניה מודולרית עבור בניינים גבוהים ורבי קומות ברחבי העולם: (לאחרונה הוקם בניין בן 32 קומות בברוקלין וכעת נמצא בבנייה פרויקט מגורים בן 40 קומות בסינגפור)

תשומות בניה, כח אדם וסביבת עבודה:

תשומות הבניה המושקעות בסוגי הבניה השונים נעות בין 20-30 שעות אדם למ"ר של דירה, מרבית השעות הללו מושקעות ב"עבודות רטובות" – עפר, יציקות בטון, טיח, חיפוי אבן, ריצוף וכו'. הבניה המודולרית מתבצעת בשיטות יבשות בלבד, למעט יציקת בטון הקשורה לגרעין הבניין. בניה מודולרית מקטינה במידה ניכרת את הדרישה לתשומות אדם באתרי הבניה. 
מרבית העבודות בענף הבניה מתאפיינות במה שמכונה באנגלית D4 – Dirty, Difficult, Dangerous and Dull. כתוצאה מכך, אין די עובדים מקומיים לענף הבניה המסורתי ולכן ההסתמכות היא בין היתר על עובדים זרים, גם כאלו בעלי מעמד לא חוקי וכתוצאה מזה ענף הבניה סובל מחוסר ודאות, חוסר התמקצעות וסיכון גבוה. בבניה מודולרית ישנו שיפור ניכר ב-D4 מאחר וכמעט שאין עבודות רטובות, סביבת העבודה במפעל הינה באקלים מבוקר, נקייה יותר, בטוחה יותר ומעניינת יותר. אפשר יהיה לשלם לעובדים שכר גבוה יותר, התדמית של הפועל הופכת ל"מרכיב בניינים מודולריים" וניתן יהיה למשוך אליה צעירים ישראלים על כל היתרונות שבכך הן למעסיק והן למשק. 
בניה רגילה מושפעת מתנאי הסביבה ונעשית בתנאים פיזיים בעיתים. בניה בישראל בעייתית במיוחד בחודשי הקיץ בהן הטמפרטורה באתר הבניה יכולה להגיע לחום קיצוני. תופעה דומה מתרחשת בחודשי החורף בהם הקור והגשם יוצרים מפגעי בטיחות, מקשים על העבודה ויכולים לייצר פגיעה בחומרי הבניה ובאלמנטים בנויים. שילוב של תנאי הבניה והאקלים עם כח האדם הלא מיומן הם חלק מהסיבות המרכזיות לפגיעה באיכות הבניה והגמר במבני המגורים בארץ. לבניה המודולרית יש יתרון עצום בכל שהבניה עצמה נעשית על ידי כח אדם מיומן, בתנאי מפעל מבוקרים, אקלימית, ללא עבודה על פיגומים, כאשר כל הדרוש נמצא בסביבת הבניה ומתבצעת בקרה הנדסית מתמדת על איכות הבניה. 
הביצוע של רוב העבודות במפעל מסודר, מצוייד ומאובזר, בגובה עבודה נוח מבחינה אגרונומית ובנגישות טובה לכל מרכיב, בתנאי עבודה ובטיחות טובים ובמסגרת תעסוקתית יציבה ומתמשכת – הדיוק והאיכות של היחידות בכללותן של מרכיביהן הפרטניים טובה לאין ערוך מאשר אלו המתקבלים בבנייה קונבנציונלית. 
בשל כל האמור לעיל, בניה מודולרית מביאה לעליה בבטיחות בעבודה ובעיקר באתר הבניה – הפחתה של כ-80% בתאונות באתר הבניה והגברת הבטיחות פי 3 עד 4 למשך כל הפרוייקט.

קיצור משך הבניה והבטחת איכות:

בניה מודולרית מבטיחה קיצור של לפחות 40% במשך ביצוע הפרויקט בהשוואה לבניה קונבנציונלית. 
מחקרים שבוצעו באתרי בניה מודולרית מדווחים על חסכון של בין 50%-75% בכח האדם הנדרש באתר ספיציפי ובהגברת הפריון פי 3 עד 4 לעובד. 
כלל הגורמים מתואמים מראשית הפרוייקט, מה שמבטיח תכנון מושלם ושלם טרם תחילת ביצוע העבודות, ומביא לשליטה טובה יותר בתהליך הבניה ובאיכותו. 
מאחר והבניה המודולרית מתבססת על יחידות מוגמרות המיוצרות במפעלים ודורשת רק פעולת הרכבה וחיבור באתר, היא מקצרת את משך הביצוע הכולל של הפרויקט ובבניה להשכרה היא מאפשרת הקדמת של השכרת הנכס והתחלה של קבלת דמי השכירות בהשוואה לבניה קונבנציונלית. 
הבניה המודולרית אינה זקוקה לפיגומים ומקטינה את עלויות ההכנה באתר ובדיעבד גם מקטינה עלויות תיקונים בתקופת הבדק והאחריות בזכות התכנון המפורט והקפדני האופייני לעבודה אחידה במפעל תעשייתי ומבוקר. 
החסכון בעלויות משתלם לטווח הרחוק גם מבחינת היזם וגם מבחינת המשק.

קיימות ושמירה על הסביבה:

קיים הבדל מהותי מבחינת טביעת הרגל האקולוגית של הבניה המודולרית לעומת הבניה הקונבנציונלית והשפעתה על הסביבה בזמן הבניה. 
בבניה מודולרית ישנה הקטנה ניכרת של השפעת הבניה על הסביבה, בעיקר מבחינת צמצום פסולת והפרעה של רעש וזיהום אוויר בסביבות אתר הבניה. מחקרים שנעשו בפרוייקטים ברחבי העולם מדווחים על הפחתה של כ-90% בפסולת בניין באתר, הפחתה של כ-60% באספקות לאתר וכ-70% הפחתה בהסעות של עובדים וחומרים לאתר.

מתוך מחקר "תיעוש הבנייה למגורים באמצעות יחידות מודולריות תלת מימדיות-היבטים אדריכלים, הנדסיים וביצועיים" של המכון הלאומי לחקר בנייה בטכניון, פרו"פ בקר ואחרים, 2019

ידידותי לסביבה

בניגוד לבנייה הקונבציונלית המשתמשת במלט כרכיב עיקרי לבניה, מודולארט אינה משתמשת במלט ומוצריו ועושה שימוש בחומרי בניה ידידותיים וירוקים. אנו שומרים על כדור הארץ למען הדורות הבאים ולכן אנו משתמשים בשיטת בנייה מודולרית מתועשת. הבנייה נעשית במפעל עד לרמת גמר, הרכבת היחידות המוגמרות בשטח נעשית ללא אבק, רעש ופסולת. 

על מנת לשפר את איכות החיים במבנה ולחסוך בחשמל אנו מייצרים קיר רב שכבתי ממיטב חומרי הבידוד, דבר שיוצר התנגדות טרמית גבוהה. 

הידעת?

בעזרת טכנולוגיות בידוד חדישות, ניתן לקבל מקיר רב שכבתי בעובי של 10 ס"מ את אותה התנגדות תרמית של קיר מבטון בעובי 30 ס"מ, אז למה להשתמש בבטון?

דברים שלא ידעת על בנייה קונבציונלית בבטון:

  1. תופעה של המאה עשרים וכנראה תיעלם במאה ה-21
  2. הבנייה הקונבציונלית צורכת כמויות אדירות של חומר ואנרגיה.
  3. כ 5% מהאנרגיה של מדינת ישראל מיועדת לבנייה.
  4. כ 30% מהתעבורה של המשאיות בישראל מקורה בענף הבנייה (כולל חול, מלט, אגריגטים).
  5. בכדי לייצר מלט חוצבים כמויות אדירות של אבן וחרסית.
  6. כ 50% מסך חומרי הגלם שאנו צורכים מיועדים לתחום הבניה.

 

אנו לא פוגעים בסביבה ולא מפריעים לשכנים

זמן אספקה

השיטה המודולרית מהירה בהרבה מהשיטה הקונבציונלית ומקצרת בהפרש ניכר את משך הפרוייקט.
בשיטה המודולרית תהליך בניית היחידות התלת מימדיות נעשה במפעל עד לרמת הגמר, כל פעולות ההרכבה נעשות במפעל מקורה עם ציוד יעודי ועל גבי שבלונות מיוחדות. תהליך זה מפשט את פעולת הבנייה ומבטיח קבלת תוצאה איכותית יותר הודות לבקרה קפדנית ומתמדת במהלך היצור. לאחר מכן היחידות מובלות ומורכבות באתר הבניה.
בהשוואה לבנייה הקונבציונאלית, בה העבודה מתבצעת בשטח ע"י כח אדם שמבוסס ברובו על עובדים זמניים ולא מיומנים, שעובדים בתנאי מזג אוויר קשים וחשופים לסיכונים בטיחותיים, הבניה המודולרית מבטיחה תוצאה הסופית שהיא לא רק מהירה יותר, אלא גם חדשנית, ירוקה ואיכותית יותר.

פתרונות מודולארים

הפתרונות המודולארים של מודולארט מספקים מגוון רחב של מוצרים אשר מתחברים למודולים שלנו בצורה מהירה ובכך מפשטים ומוזילים את הבנייה ואפשרויות השינוי בעתיד. מודולארט מספקת מגוון רחב של פתרונות חכמים שנועדו לתת מענה לרצונות וצרכי הלקוח כגון מרפסות מעוצבות בשילוב עץ, משרביות, מעקות ופרגולות, יחידות מדרגות ועוד מגוון רחב של מוצרים שמשלימים ומייחדים את המבנה שלכם. הפתרונות המודולריים ההיקפיים שלנו נותנים מענה למגוון רחב של עבודות בניה ופיתוח תחת קורת גג אחת ובמחיר משתלם.

חוזק מכני גבוה

קונסטרוקצית הפלדה החכמה של מודולארט מתוכננת ומיוצרת עפ תקן ישראלי  ת"י 1225 חוקת מבני פלדה 1998.
המבנים שלנו נבדקו לרעידות אדמה ולתנאי מזג אוויר קיצוניים ונבנים לפי מקדמי בטיחות גבוהים. קונסטרוקצית הפלדה שלנו מאושרת לבניה למספר קומות רב וכל מבנה עובר בדיקות עומסים וסימולציות ממוחשבות.

חיסכון בתחזוקה שוטפת

בבנייה בשיטת היחידה התלת מימדית החכמה, שלד המבנה או הבניין (מספר קומות) עשוי כולו מפלדה. בהשוואה לשלד שבנוי מבטון או מבלוקים, השלד של מודולארט חסין בהרבה לתזוזות קרקע וזאת בזכות הגמישות שהפלדה מאפשרת. בטון, החומר הוא חומר קשה אך שביר ולכן אנו רואים סדקים במבני בטון שנגרמים כתוצאה מתזוזות. אנו בונים את הקירות ממגוון רחב של חומרים מתקדמים ועמידים שנראים נפלא לאורך שנים.

שיטת היחידות התלת מימדיות

בתהליך פיתוח היחידה התלת מימדית החכמה של מודולארט, היעד שלנו היה ליצור מבנה גמיש תכנונית בעל אפשרויות רבות לתוספות ושינויים.

את המבנים אנו יוצרים מיחידות תלת מימדיות שיוצאות ממפעלנו ברמת גמר.

יצרנו עבור היחידה התלת מימדית החכמה מגוון רחב של אופציות מודולריות כגון חללים פתוחים, מרפסות, מעקות, פרגולות, מדרגות, בנייה לגובה ועוד. כל אלו מתחברים למבנה בצורה פשוטה וחזקה ויוצרים מגוון רחב של מבנים שמאפשרים לאדריכלים גמישות תכנונית ואופציות שינוי ותוספות בעתיד. בשיטה זו בנייה של בניין הופכת לפשוטה ומהירה וחוסכת זמן בנייה יקר מאוד מבלי להתפשר על חוזק וקשיחות המבנה.